Flyballcompetitie.nl

Save the date !!

Op zondag 15 augustus 2021 wordt er vanuit de Commissie Flyball een workshop Flyball georganiseerd op het terrein van KC Gorinchem.

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met verschillende nieuwe, leuke aanleer methodes voor zowel de hindernissen als de NL-bak én FCI-box. 

Naast veel plezier te beleven aan deze sport, is het doel om het verantwoord aan te leren en hierin het welzijn en de lichamelijke belasting van de hond bovenaan te zetten.

De workshop is bedoeld voor honden vanaf 9 maanden van elk niveau en wordt gegeven door diverse ervaren vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende werkgroepen binnen de Commissie Flyball.

De workshop is te volgen met en zonder hond en is voor een ieder die hier interesse in heeft. Of je nu loper, instructeur of coach bent of nog nooit iets met flyball hebt gedaan.

De kosten zijn:

€25,00 met hond 
€15,00 zonder hond

Locatie: KC Gorinchem, Haarweg 31a, 4205 NC Gorinchem   Aanvang 10:00 uur

Inschrijven voor deze leuke workshop kan vanaf nu via de webshop

Meer info of vragen kunnen naar:

Secretariaat/organisatie:
Commissie Flyball
Email: info@flyballcompetitie.nl  

 

Toernooien 2021 na zomer

De Commissie Flyball is druk doende vorm te geven aan een toernooikalender voor na de zomer, mits de maatregelen rondom Corona dit toelaten. We zijn hierover in overleg met de verenigingen die hadden aangegeven na de zomer een toernooi te willen organiseren. Zie indeling op kalender 

We komen zodra er meer duidelijkheid is met een update 

Uitslag / uitwerking enquete

Eind vorig jaar hebben alle bij de Raad van Beheer aangesloten KC’s en de verenigingen die zijn aangesloten bij de stichting GGB het verzoek gekregen om een enquête in te vullen over flyball. Dit verzoek is gedaan om te kijken waar de sport staat en waar behoefte aan is bij de verenigingen die flyball in hun cursusprogramma aanbieden.  Dit is verzoek is ook via Facebook gedaan.

Wij als Commissie Flyball zijn blij met de reacties die we hebben mogen ontvangen van deelnemers en verenigingen die actief of niet actief de sport beoefenen en/ of deelnemen aan toernooien. Het is ingevuld voor 66 personen waarvan 10 niet gekoppeld aan specifieke vereniging. 29 verenigingen waarvan 8 vanuit de huidige competitie.

Wij hebben alle gegeven antwoorden verzamelend en gesplitst. zie overzicht 

 Vanuit de enquête zijn zaken bevestigd, maar ook hebben we er punten uit gehaald om, zodra de corona maatregelen het toelaten, mee aan de slag te gaan. De Commissie Flyball doet dit samen met een aantal enthousiaste mensen die deelnemen binnen onze werkgroepen.

 

 

Update Toernooikalender 2021
 
Als Commissie Flyball hadden we uiteraard zo langzamerhand gehoopt om met positief nieuws te komen en om in juni / juli een aantal oefenwedstrijden te kunnen organiseren.
Helaas zijn de maatregelen rondom Corona hiervoor nog niet voldoende versoepeld. Ondanks dat met de versoepelingen van woensdag 19 mei a.s. weer buiten gesport mag worden in groepen van max. 30 mensen, mogen er nog geen wedstrijden plaats vinden.
 
Op de achtergrond zijn we wel druk bezig met het bedenken van allerlei scenario's voor het moment dat de maatregelen wel voldoende versoepeld worden en ook wedstrijden weer tot de mogelijkheid behoren. Echter, vooralsnog is de Commissie Flyball van mening dat dit niet haalbaar is zolang de 1,5 meter afstand maatregel er is.
Zodra de 1,5 meter maatregel er af is, of eerder als we mogelijkheden zien, schakelen we snel en komen we we met data voor een aantal (oefen)wedstrijden.
Hopelijk kan er bij de volgende versoepelingen meer en wordt ieders geduld beloond.
 
Tot slot. We hebben het al eerder gevraagd maar als er onder jullie ideeën zijn of er behoefte is aan een overleg met (een afvaardiging van) de Commissie Flyball dan kunnen wij dit 'digitaal' organiseren. 
 
Hartelijk groet, 
Commissie Flyball
facebook_page_plugin